En stallhund vore mysigt

Ibland funderar jag lite över hur det vore att ha en hund som kunde hänga med mig i stallet och när jag tränar Melker. Det ser så härligt ut när mina hundägande stallkompisar tar med sig sina vovvar ut på ridturen. Någon slags terrier eller gårdshund skulle jag vilja ha, i modell liten till mellanstor. Tyvärr tror jag inte att jag skulle ha tid för en hund, för även om en häst kräver mycket tid så är den ju på ett sätt mer självgående än en hund. En häst behöver inte rastas efter några timmar, och den kan vara ensam i stallet/hagen längre än vad jag skulle ha hjärta att lämna en hund hemma.

Även om hunden skulle hänga med mig när jag är med hästen och få sällskap och träning då så har jag ju också ett jobb att sköta och andra vardagssysslor att göra. Det blir svårt att få tiden att gå ihop helt enkelt. Jag skulle kanske kunna ha med mig hunden på jobbet eftersom tjejen som jag är personlig assistent till älskar djur, men om jag skulle skaffa en valp skulle jag behöva ägna den mycket tid i början och det skulle inte fungera med jobbet. I så fall skulle jag skaffa en vuxen hund, men jag tror ändå inte att det skulle vara någon bra idé. Man måste ju tänka realistiskt.

Det kanske kan bli någon gång i framtiden när jag har en egen gård med stall och förhoppningsvis kan klara mig på att arbeta mindre eller hemifrån så att jag har mer tid för att sköta gården!

Kommentarerna är avstängda, men trackbacks och pingbacks är på.