Min egen träning

Att ha häst innebär per automatik att man lever ett aktivt liv, och man får ganska mycket träning på köpet. Eftersom jag spenderar mycket tid i stallet och ute med Melker får jag mycket motion av det, men jag tränar också på egen hand när jag har tid och lust. Ibland blir det en tur till gymmet men oftast blir det löpning. Jag tycker att det är viktigt att hålla konditionen uppe eftersom det underlättar för mig när jag tränar häst.

Jag och Simon brukar springa tillsammans, och det är alltid roligt. Eftersom jag är i stallet så mycket så kan det ibland gå ut över vår tid tillsammans, men han har inga problem med det eftersom han har egna intressen som kan vara ganska tidskrävande. Så det fungerar för oss, men vi försöker förstås hitta så mycket tid tillsammans som möjligt och ett sätt att förena nytta med nöje är ju då att träna tillsammans. Ibland följer han med mig till stallet också, men det är väl inte hans favoritsyssla om man säger så. Och det är helt okej för mig förstås. Jag kräver inte att han ska tycka om det – jag är nöjd så länge jag får hålla på med det jag älskar!

Löpningen brukar mest bli på sommaren när det är ljust länge och man slipper snön. Jag försöker hålla träningen igång på vintern också, men motivationen brukar tryta. När allt är klart med hästen och stallet vill man helst bara mysa ner i soffan under en filt med en kopp te.

Kommentarerna är avstängda, men trackbacks och pingbacks är på.