Mysig jul i år!

Ett år sedan senast, tänk vad tiden går! Vintern är här nu med besked nu men det har jag absolut ingenting emot. Vintern är en rolig och trevlig tid överlag så tycker jag faktiskt. Och stämningsfull! Speciellt julen då, såklart, och den här julen kommer att bli extra fin och stämningsfull och mysig och så. Hur kan jag då veta det? Enkelt! Vi har nämligen donat och pysslat och inrett här hemma, så att det ser väldigt spännande ut. Det började med att vi kollade på eldstäder från Skurups Brasvärmebutik (för att vi ville ha en. Duh), och sedan blev vi lite carried away, om man säger så. Mycket nya inredningspinaler och sådant införskaffades, och det för att passa ihop med vår nya fina eldstad. Ska det vara, så ska det vara ordentligt.

fireplace-160963_640På gammalt hederligt vis
Vi bestämde oss omedelbums att vi ville ha en lite mer gammalmodig still på vår eldstad. En riktig edveldad sådan (inga briketter eller pellets eller liknande jox. Riktig ved, sådan där man klyver med yxa. Eller köper från någon som huggit den med yxa, i alla fall). Fastän det är nästan en månad kvar till jul och vi inte ens plockat fram det mesta av julpyntet ännu så känns det redan som den där riktiga julstämning infunnit sig. Vem hade kunnat tro det? Vi är väldigt nöjda och det kan bli en av de finaste jular vi haft.

Sedan då att det kostade en del är en annan sak; lite får man offra. För den som har en så dyr hobby som jag (Melker är inte gratis i drift) så blev det till att spara lite extra några månader och leva magert för att vi skulle få råd med vår nya inredning (givetvis sparade jag inte på Melker). Jag tycker det var värt det och den som tycker att en eldstad nog vore trevligt men lite väl dyrt för en lyxartikel bör tänka om. Det är helt klart värt det. Livskvalitet och allt det där ni vet!

Vi ses när vi råkas, nu är det dags att förbereda inför julen!

Kommentarerna är avstängda, men trackbacks och pingbacks är på.